3 tips om optimaal te presteren bij het sporten deze zomer 

voetbaltracker.nl  > Sport >  3 tips om optimaal te presteren bij het sporten deze zomer 
0 Comments

De zomer is weer aangebroken; voor veel sporters is dit een lastige maand. Het is vaak zo warm dat de motivatie om te gaan sporten lastig te vinden is, je bent sneller moe en je sportprestaties beginnen eronder te lijden. Herken jij dit? Dan ben je niet de enige. Veel sporters worstelen met vragen zoals: Hoe houd ik mijn actieve levensstijl op de heetste zomerdagen nu goed vol, en hoe houd ik mijn prestaties op niveau? In dit blog lees je de beste tips om optimaal te (blijven) presteren deze zomer.

 

Tip #1: Hydrateren, hydrateren, hydrateren!

Hydrateren is voor sporters altijd belangrijk voor optimale prestaties en herstel, maar zeker op de warme zomerdagen is het enorm belangrijk. Niet alleen is hydratatie belangrijk, maar ook het binnenkrijgen van de juiste mineralen. Met een isotone sportdrank geef je je lichaam de juiste stoffen om energie op te bouwen en optimaal te kunnen presteren tijdens het sporten. 

 

Tip #2: Ondersteun je lichaam met supplementen

Het sporten voelt niet alleen zwaarder aan op hete zomerdagen, je lichaam heeft het er ook daadwerkelijk moeilijker mee. Het is dan ook belangrijk dat je jouw lichaam voldoende ondersteuning biedt om effectief en snel te kunnen herstellen. Dit doe je onder meer door gezond te eten, maar je kunt je lichaam ook een handje helpen door te werken met supplementen of bijvoorbeeld eiwitrepen. Door je lichaam de juiste bouwstenen te geven, herstellen je spieren sneller en bouwen deze ook sneller op. Supplementen spelen hierbij een belangrijke rol, zeker wanneer je ‘s zomers actief sport heeft je lichaam extra eiwitten, vitaminen en mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren en herstellen. Zorg er wel altijd voor dat je kiest voor supplementen die een aanvulling zijn op je gezonde voeding en vermijd een overschot aan voedingsstoffen door zomaar supplementen in te nemen. Weet je niet zeker of een supplement bij je past? Vraag dan altijd om deskundig advies van een expert.

 

Tip #3: Kies je sportmomenten slim 

Met bovenstaande tips maak je het jezelf gemakkelijker om optimaal te presteren tijdens het sporten. Toch ben je helaas niet onoverwinnelijk en zul je dus slim moeten omgaan met de hitte op de warmste zomerdagen. Kies je sportmomenten dan ook slim uit en vermijd het sporten op de heetste momenten van de dag. Plan je sportmomenten bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg, of juist ‘s avonds laat in. 

Geef een reactie